میزگرد

بسمه تعالی

برگزاری میزگردعلمی پژوهشی پیامدهای غفلت طلاب وروحانیون ازخانواده درتاریخ26/9/99وبمناسبت هفته پژوهش،این مدرسه باهمکاری ومشارکت مدارس آباده طشک،فسا،نورآباد ششده جنت شهر،استهبان،ارسنجان،میانشهر،نی ریزوکازرون اقدام به برگزاری میزگردپژوهشی باعنوان پیامدهای غفلت طلاب وروحانیون ازخانواده نمود دراین میزگردکه باحضورمعاونین وطلاب مدارس یادشده برگزارشد،خانم عباسی ازاساتیدحوزه به عنوان دبیروخانمهاراست روش،جام،قاسم نژادوجعفری به عنوان ارائه دهنده بحث حضورداشتند.

درابتداخانم عباسی ضمن سلام وخوش آمدبه حضارمحترم به توضیحی پیرامون موضوع یادشده پرداختند. ایشان بیان داشتند در اسلام خانواده دارای اهمیت و ارزش قابل توجهی است؛ در جهان بینی اسلامی خانواده گروهی متشکل از افراد است که دارای شخصیت مدنی، حقوقی و معنوی است که بر اساس نکاح پدید می‌آید و چنین ارتباطی یک رابطه ساده انگارانه و فاقد مسئولیت پذیری نیست بلکه یک پیمان مهم و با اهمیتی است که از جنبه‌های مختلف برای طرفین مسئولیت هایی ایجاد می‌کند چرا که سلامت چنین پیمانی که اولین پایه‌ های تشکیل یک خانواده است ضامنی است برای سلامت کل جامعه و سرچشمه ترقي و پيشرفت تمدن. بنابراین اگر بناي خانواده در جامعه بر پايه فضيلت و اخلاقي نيکو استوار باشد، روح همکاري، برادري و محبت بر آن جامعه حاکم خواهد شد و آن جامعه با اتحاد و انسجام، اهليت پذيرش امانت الهي را در زندگي خواهد داشت و اگر خانواده به انحراف، بدي ها و پراکندگي گرايش داشته باشد، جامعه به تزلزل و انحطاط خواهد گراييد و اگر زمينه اين انحراف ها بيشتر شود، جامعه به گمراهي و تباهي کشيده خواهد شد در نتیجه، خانواده، هويت جامعه و نشانه هاي امت را بر دوش مي کشد و اگر آن را به يک هرم تشبيه کنيم، پدر در رأس اين هرم، مسؤول مراقبت و حمايت از همسر خويش است که او نيز پايه دوم خانواده و مسؤول تربيت فرزندان و سامان دهي امور خانه است. در سیره پیشوایان مشاهده می شود با وجود مشغله هایی که داشته اند در هیچ زمانی از خانواده غافل نشده و در کارهای خانه به همسر خود کمک می کرده اند چنانچه در روایت اصول کافی از امام صادق(ع)آمده است«علی علیه السلام هیزم می آورد، آب مورد نیاز خانه را تأمین می کرد و خانه را جارو می نمود. حضرت زهرا علیهاالسلام نیز آرد می کرد، خمیر آماده می نمود و نان می پخت.» از سوی دیگر نقش همسران نیز در رشد مردان بی نظیر است چنانچه رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب مدرسه عالی فقه وعلوم اسلامی فرمودند: “نقش همسران و خانواده‌ها در موفّقیّت های مردان خیلی زیاد است؛ این را ما به تجربه هم دریافته‌ایم و اگر چنانچه همسر انسان، همراه و همگام و هم‌هدف و هم‌سنگر باشد، پیشرفت خیلی سرعت خواهد گرفت".

بنابراین زن وشوهروبالاخص طلاب بایدنسبت به خانواده اهتمام ویژه داشته باشندچراکه کم توجهی به خانواده موجبات غفلت وبدنبال آن فروپاشی رابدنبال خواهدداشت. خانم عباسی درادامه به طرح اولین سوال بااین عنوان که بهنظر شما پیامدهای غفلت از خانواده و فرزندان در میان طلاب چه می تواند باشد؟پرداختند خانم جام درپاسخ به این سوال بیان کردندکه هیچ طلبه ای بدون زن وفرزندوخانواده نمی تواندمبلغ،مدرس ومحصل موفقی باشدچراکه موفقیت وخانواده خوب لازم وملزوم یکدیگرند. وضمن اینکه بایدبین خانواده وبالاخص زن وشوهراحترام متقابل برقرارباشدونبوداین احترام باعث ضعف هاودست نیافتن به اهداف موردنظرمیشود.

ایشان همچنین تاکیدکردندکه طلبه بایدازهمان ابتدااداب طلبگی رااموخته وقدرت درک خودرابالاببردچراکه سروکارداشتن اوبامردم وجامعه وقراگرفتن اودرجریان مشکلات این درک بالارامیپذیردونتیجه این درک بالاعدم ورودمشکلات خارج به داخل منزل است که نتیجه آن وجودمعزل های بزرگ ودرنتیجه طلاق وحداقل طلاق عاطفیست که زیان هایی رابدنبال دارد. خانم جام همچنین اشاره کردندکه توجه ودرگیری بیش ازحدطلاب به درس وحوزه که نتیجه آن غفلت ازخانه وخانواده است تباتی رابدنبال داردکه ازجمله آنهابی میلی فرزندان آنهابه ازدواج باطلاب وهمچنین تحصیل درحوزه علمیه است. درادامه بحث خانم راست روش درپاسخ به این سوال که همراهی، همگامی و همسنگری همسران طلاب چه نقشی در پیشرفت علمی معنوی و اجتماعی آنها دارد؟پاسخ خودراباپرسش هایی ازاین قبیل که آیاازدواج تضمین کننده آرامش است یامخل آن؟وآیاپیشرفت بایدفدای اصل اساسی ازدواج شود؟واینکه آیاازدواج پیشرفت رامحدودمیکند؟آغازکردند. ایشان اظهارداشتندکه ازدواج خوب باعث آرامش بیشتر،ثبات عاطفی وآرامش روح وجسم شده وموفقیت هایی رانیزبه دنبال دارد.کسانی همچون بانومجتهده امین مصداق بارزی اندازاین گونه افرادکه بعدازازدواج به پیشرفت های والای علمی ومعنوی دست پیداکرده اند. پس نکته بسیارمهم این است که اگرکسی درزندگی احساس آرامش کندآن ارامش مقدمه پیشرفت است ومیتوان گفت مرتب ترین ودرسخوان ترین طلاب،طلابی اندکه یک یادوبچه دارند،ودلیل این موفقیت آرامش ورضایت درزندگی زناشوئیست که این انرژی لازم رابرای این موفقیت حاصل می سازد.

خانم راست روش همچنین بیان داشتندکه برای دست یافتن به موفقیت وپیشرفت طلاب حتمانیازنیست که همسران آنهانیزطلبه بوده ویاتحصیل کرده باشد،چراکه بوده اندکسانی که همسران آنهاعارف ویاتحصیل کرده نبوده اندامابه موفقیتهایی دست پیداکرده اندکه ازآنان به عنوان نمونه های تاریخ یادمیشود.کسانی همچون حضرت امام خمینی(ره)که همرایشان فقیه ویاسیاستمدارنبوده اندبلکه آرامش وشرایطی رابرای ایشان فراهم کرده اندکه ازبالاترین برکات آن پیشرفت معنوی بوده است. استادمربوطه درادامه اشاره کردندکه پافشاری ودرخواست ازهمسربرای رسیدن به درجات علمی واجتماعی بالاتردرصورتی که به سلب آرامش روحی وروانی ومعنوی خانواده بینجامد،نه تنهاپیشرفتی بدنبال نداردبلکه نتیجه عکس نیزخواهدداشت. زن وشوهرخوشبخت کسی است که درک درست ازشرایط وموقعیت همسرخودداشته ودرپی این درک شرایط آرامش همسررابوجودبیاورد.پس شرط اول ومهم پیشرفت سامان دادن به زندگی مشترک وایجادآرامش است. درادامه خانم جعفری درپاسخ به سوال سوم که عبارت بوداز چه بخواهیم و چه نخواهیم طلبه ها دارای مشغله علمی فراوانی هستند به نظر شما چگونه می شود بین مباحث علمی، درسی، اجتماعی و رسیدگی به خانوده ها جمع کرد و آیا حوزه علمیه نباید به گونه ای برنامه ریزی انجام دهد که طلاب هم به مسائل علمی خود بپردازند و هم از خانواده فاصله نگیرند؟بیان داشتندکه بایددرحوزه های علمیه درباب آموزش،پژوهش وفرهنگی به گونه ای برنامه ریزی شودکه طلاب ناچارنباشداغلب وقت خودراصرف دروس وکارهای حوزه کرده وازخانه وخانواده غافل شوندوبتوانندبه هردوباب به بهترین نحورسیدگی کرده وموفقیت های لازم رابدست آورند. همچنین طلاب نیزبایدضمن رسیدن به این درک که وظایفی نسبت به خانواده دارند،برنامه ای منظم ودقیق ومنسجم چیده تادرهیچکدام کوتاهی نشود.

خانم عباسی همچنین درپایان خانم قاسم نژادرانیزاینگونه موردخطاب قراردادندکه شمابه عنوان یک طلبه متاهل چه مقدار برای خانوده زمان می  گذارید و با خانواده هستید وچه راهکارهایی رابرای اختلاف بین طلاب متاهل ارائه میدهید؟ خانم قاسم نژادبیان داشتندکه اولویت زندگی هرفردی بایدخانواده اوباشدودرخانواده سازش وهمدلی حرف اول رامیزند. ایشان همچنین بیان کردندکه دوسال قبل بخاطرسازش باهمسرخودحوزه راکنارگذاشته ودرواقع سازش کردندکه این سازش خودسببی شدبرای تشویق ایشان به وروددوباره به حوزه آنهم توسط همسرشان.چراکه همدلی وهمراهی اولین تاثیری که دارداین است که نیازبه گنجاندن حوزه درزندگی خودنیست بلکه حوزه خودبه خودبخشی اززندگی شماشده وجایگاه ویژه ای نیزپیدامی کند.

ایشان همچنین اظهارداشتندکه درحال حاضرنیزاولویت زندگی ایشان خانواده است وبرای اینکه خللی درزندگیشان واردنشودازوقت وتایم مخصوص به خودبرای رسیدگی به درسهاکم کرده تانظم لازم بین درس وزندگی ایشان ایجادشود. ایشان به این نکته اشاره کردندکه قرآن هدف اززندگی مشترک راایجادآرامش معرفی کرده وزن وشوهررابه محبت متقابل سفارش کرده است ودرصورت بوجودآمدن اختلاف،به حفظ زندگی وسازش بپردازند.

  

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.