
دستاوردهای جنگ در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی
جنگ مهمترین عامل در حفظ سیاست «نه شرقی نه غربی»
جنگ تحمیلی به فرموده امام رحمة الله علیه از الطاف خفیه خداوند متعال به مردم ما بود. در طول جنگ تحمیلی برای جهانیان ثابت شد که ما به دنبال امکانات مادی ، عیش و نوش، مصرف گرایی و تلذذات دنیایی نبودیم؛ بلکه در پی یافتن حقیقت کرامت های انسانی بودیم و هستیم که در تحقق ارزشهایمان متجلی است. قطعا برای رسیدن به ارزش ها و اجرا کردن آن ها در جامعه باید راه جهاد را در پیش گرفت. زیرا بدون جنگ نمی توان به ارزش ها دسترسی پیدا کرد و این کار در گرو تقابلی جدی است.
این تقابل به معنای درگیری دو نظام دینی و طاغوتی بود؛ زیرا تمام نظام هایی که علیه ما اعلام جنگ کرده بودند و عراق را کمک می کردند، در صف طاغوتیان قرار می گرفتند.
ما در جنگ از کسی کمک نگرفتیم و به کسی وابسته نبودیم. این در حالی بود که ما به لحاظ تکنیکی در نیازمندی شدیدی به سر می بردیم، اما سعی کردیم این استقلال را در حد اصل استراتژیک حفظ کنیم و وابستگی به هیچ کشوری نشان ندهیم. بحمدالله خداوند متعال در آن جنگ نابرابر، موازنه قدرت را به نفع اسلام تغییر داد و ما سربلند از جنگ بیرون آمدیم.
اینک آثار این استقلال را در جامعه مشاهده می کنیم و امیدواریم این استقلال مداوم توسعه یابد و از اسقلال سیاسی به استقلال فرهنگی و در نهایت به استقلال اقتصادی رسوخ کند. همچنین امید داریم بتوانیم همه وابستگی های خود را از دیگران قطع کنیم و خود به دنبال تهیه روش های اجرایی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بر محور دین مداری باشیم.
منبع: محمدمهدی بهداروند، دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس، ص250-251، قم، کتاب فردا، 1393
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مدرسه علمیه فاطمه الزهرا س گله دار در 1398/07/06 ساعت 04:17:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |